همهگیری کرونا توانست به عنوان پلی برای بستن شکاف فناوری در نسلهای پیشین عمل کند، زیرا افراد مسن برای پذیرش فناوری در سال 2020 پیش قدم شدند. طبق نظرسنجی فناوری سالانه AARP، استفاده از فناوری در طیف وسیعی از ابزارها افزایش یافت. سالمندان فیلمها و برنامههای تلویزیونی را تماشا میکنند، با عزیزان و همکاران خود تماس ویدیویی میگیرند و دستگاههای هوشمند جدیدی مانند تلویزیون، تلفن، ساعت، تبلت، دستیار خانگی و امنیت خانه میخرند.
با توجه به اینکه فاصلهگذاری اجتماعی، تعامل اجتماعی را محدود کرد، بزرگسالان 50 ساله و بالاتر نه تنها از دستگاههای جدید استقبال کردند، بلکه استفاده روزانه از آنها نیز یشتر شد. آنها تلویزیونهای هوشمند، گوشیهای هوشمند، تبلتها و دستگاههای پوشیدنی و دستگاههای صوتی مانند هدفون و هدستهای بیشتری خریداری کردند.
با این حال، موانع به طور کامل از بین نرفتند. سالمندان هزینه، شکافهای دانش و نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی را بهعنوان مهمترین دلایلی که ممکن است در پذیرش فناوری مردد باشند، ذکر کردند. بیش از نیمی (54٪) اذعان کردند که میخواهند درک بهتری از دستگاههایی که خریدهاند داشته باشند، در حالی که بیش از یک نفر از هر سه نفر (37٪) اظهار داشت که هنگام استفاده از فناوری با اینکه در زندگی آنها بسیار رایج شده است، اعتماد به نفس ندارند.
داشتن دستگاههای بیشتر
بر اساس نظرسنجی، مالکیت همهی انواع دستگاهها توسط سالمندان افزایش یافته است. سالمندان در حال خرید گوشیهای هوشمند، فناوری دستیار خانگی (مانند آمازون اکو)، فناوریهای پوشیدنی (از جمله ساعتهای هوشمند) و تبلتها (مانند آیپد) هستند. نه تنها بزرگسالان بالای 50 سال در حال خرید این دستگاهها هستند، بلکه افراد 60 و 70 ساله نیز به نسبت قبل بیشتر خرید میکنند.
بزرگسالان بالای 70 سال علاقه خاصی به تبلت دارند، به طوری که بیش از نیمی از آنها (53٪) دارای تبلت هستند، که در مقایسه با 40٪ در سال 2019 رشد داشته است. این تبلتها فقط روی میز نیستند که گرد و غبار جمع کنند؛ 69٪ از افراد بالای 70 سال میگویند که آنها روزانه از تبلتهای خود استفاده میکنند.
در امریکا، هزینه سالمندان برای تکنولوژی به طور قابل توجهی افزایش یافته است، به طوری که افراد مسن به طور متوسط 1144 دلار برای فناوری خرج میکنند که از 394 دلار در سال 2019 بیشتر شده است.
ارتباط در هنگام دوری
پیامک، ایمیل، رسانههای اجتماعی و چت ویدیویی به امری عادی تبدیل شدهاند، زیرا همهگیری COVID-19 مردم را مجبور کرد تا در خانه بمانند و از دوستان و خانواده جدا شوند. بیش از 80 درصد از این 50 نفر گفتند که روزانه از فناوری برای حفظ ارتباط استفاده میکنند.
شاید به دلیل کمک به افراد در حفظ روابط در طول دورهای از فاصلهگذاری اجتماعی بیسابقه، فناوری به افراد مسنتر روحیه خوبی بخشید، به طوری که 44 درصد گفتند اکنون نسبت به فناوری احساس مثبتتری نسبت به قبل از همهگیری دارند.
عشق به فناوری توسط سالمندان در آینده از بین نخواهد رفت. به ویژه، پیش بینی می شود استفاده از تماس های ویدیویی پس از اتمام همه گیری نیز ادامه پیدا می کند. رویدادهای مجازی زنده نیز طرفداران وفاداری پیدا کرد. در حالی که محتوا مهمترین دلیل برای حضور در یک رویداد مجازی زنده است، بسیاری نشان دادند که حتی پس از ایمن بودن اجتماع حضوری، به جلسات مجازی ادامه خواهند داد.
محتوای استریم افزایش یافته است
رویدادهای زنده تنها شکل سرگرمی نیست که سالمندان از آن لذت می برند. آنها همچنین اغلب به سرویسهای استریم مانند Netflix، Amazon، Hulu و اخیراً Disney+ وارد میشوند. افراد مسن بیشتری نیز از تلویزیونهای هوشمند استفاده میکنند. در سال 2020، 64 درصد صاحب تلویزیون هوشمند بودند، در مقایسه با 49 درصد در سال 2019. حتی در بین 70 سال به بالا، بیش از نیمی از آنها اکنون تلویزیون هوشمند دارند.
حرکت به سمت تلویزیونهای هوشمند همچنین نشان دهنده تغییر قابل توجهی در عادات تماشاگران مسن است. بینندگان از شبکه های سنتی و ایستگاههای کابلی به نفع گزینههای پخش آنلاین دور میشوند. فقط 38 درصد از بزرگسالان 50 سال و بیش از 50 سال گفتند که در سال 2020 عمدتاً تلویزیون کابلی و شبکه تماشا میکردند که نسبت به 60 درصد در سال 2019 کاهش خیره کنندهای داشت.
نگرانی در مورد حریم خصوصی، سواد و دسترسی باقی میماند!
حتی با وجود اینکه افراد مسن از فناوری برای کار، سرگرمی و ارتباطات استفاده میکنند، دسترسی امن به اینترنت همچنان یک مانع است. مانند سالهای گذشته، این نظرسنجی موانعی را برای دسترسی به اینترنت پرسرعت نشان داد. در حالی که 76 درصد از بزرگسالان بالای 50 سال اینترنت پرسرعت با سیم دارند، 18 درصد به اینترنت دسترسی ندارند یا فقط از طریق تلفن یا ارائه دهنده ماهواره خود دسترسی دارند – و 5 درصد مطمئن نیستند که آیا در خانه به اینترنت متصل هستند یا خیر. بیش از نیمی از ساکنان مناطق روستایی میگویند دسترسی به اینترنت پرسرعت برای آنها مشکل ساز است.
هزینه نیز یک نگرانی است. از هر 10 بزرگسال بالای 50 سال، 6 نفر، صرف نظر از محل سکونت خود، گفتند که هزینه اینترنت پرسرعت برای آنها مشکل ساز است.
فراتر از زیرساخت، بسیاری هنوز با سؤالاتی در مورد نحوه استفاده از یک دستگاه و همچنین نحوه محافظت از حریم خصوصی خود دست و پنجه نرم می کنند. تقریباً 44 درصد از سالمندان مطمئن نیستند که آنچه آنلاین انجام میدهند، خصوصی باقی میماند و بیش از نیمی از اطلاعاتی که به دستیار خانه هوشمند خود میدهند یا از آن دریافت میکنند، قابل اطمینان است یا خیر.
روش شناسی این تحقیق
نظرسنجی آنلاین و تلفنی از 2807 بزرگسال 18 ساله و بالاتر (n = 2271 بزرگسال 50 ساله) بین 25 سپتامبر و 20 اکتبر 2020 به زبان انگلیسی و اسپانیایی انجام شد. تکمیل این نظرسنجی حدود 26 دقیقه طول کشید و بر اساس آمار جمعیتی برای بزرگسالان 18+، 50+ و بر اساس نسل در ایالات متحده وزن شد.